BAYRAM GELİYOR

Az kaldı bayram geliyor....Namı değer Şeker Bayramı .Hayır O bir kere Şeker Bayramı değil..Ramazan Bayramı:)Tamam tamam Ramazan Bayramı.Artık bayram denilince akla tatil geliyor.Ama ben en azından  ilk günün ailelerle geçirilmesi taraftarıyım.En kötü ihtimalle arefe gününün.  Arefe gününden aileler ziyaret edilir,gönülleri ve hayır duaları alınır.Severim gelenekleri.....Kandillerde de büyükler,sevdiklerin aransın..Hiç sevmem toplu mesajları.İtiraf ediyorum,cevap vermiyorum...Nasıl da değer veririm,özel günlerde,kandillerde aranmayı.Severim özel olmayı hissettirilmeyi Emin olun hissettirenede dibine kadar karşılığını en güzelinden alır.
Kim istemez ki, özel olmayı...Ona göre değerlendiririm insanları.Modernleşmek adına iyice insanlar tepkisizleşti,ruhsuzlaştı.Çok yoğunum,iş,güç....Bırakalım lütfen bu bahaneleri!Bahane isterseniz bahane çok. Yemekte mi yemeye vaktiniz yok,özel ihtiyaçlarınızı gidermeyede mi vaktiniz yok.Vakit istenilmez yaratılır...   Bazen birkaç dakikanı alır ayırdığın zaman, karşındakini mutlu etmek için,yüzünde tatlı bir tebessüm oluşturmak için.O yüzden geçelim bu bahaneleri ,özümüzü unutmadan yaşayalım.Sabır,anlayış gösterelim,değer verelim,zaman ayıralım birbirimize.Ne olur bir öğlen yemeğini erken bitirsen?Ne olur bir akşam fırsat yaratıp,buluşup sevdiklerinin sesini duysan?Buluşsan kahve içsen..Bırakalım kafadaki tilkilere yol verelim çelmesin aklımızı.Demeyelim o arasın ben niye arıyorum?Aramak istiyorsan ara duy sesini..Hiçbirşey kaybetmesin büyükleri,küçükleri sevindirmek için hatta bir bakarsın ki ayırdığın zaman güzel başlangıçlara vesile olur.İnanın hiç kimse zararlı çıkmaz.''Mutluluk düşleme sanatını bilenlere aittir sadece.En yüce sanat ise an'da gerçekleştireceğimiz değişimimizdir''Bunu da unutmayalım!
 O zaman ne yapıyoruz?Bayramda,özel günlerde sevdiklerimize bahane yerine kendi sesimizle,ayırdığımız 5dk  güzel dileklerimizi iletiyoruz.Aslında bunu hayat biçimi haline getirelim.Sevdiklerimize zaman ayırıp,buluşup,arayıp mutlu mutlu yaşayalım.Daha ne duruyorsun! hadi telefonlara şimdiden başlayın.2 gün sonra bayram!
 Unutmayalım ki,Sen mutluysan sürekli mutlu,huzurlu insanlar çıkar karşımıza.
 Ne derseniz bu ''MUTLULUĞU'' herkese bulaştırmaya:)?
 
Herkese sağlıklı,keyifli şeker tadında BAYRAMLAR.Allah tekrarını nasip etsin...
                                                                           
                                           




Yorumlar

Popüler Yayınlar