TELEFON ADABI

Geçenlerde gazetede okudum.Aylık 299 dakika konuşma süresiyle Avrupa'da birinci olmuşuz.Ve yıl sonunda toplam görüşme süresinin 184 milyar dakikaya ulaşacağı öngörülüyormuş.
  Bu yazıyı okurken düşündüm de,zamanımızın çoğu telefonla konuşarak ya da mesajlaşarak geçiyor.
 Erkekler, az öz kıvamda ama biz kızlar dertleşme,sohbet havasında saatlerce konuşuyoruz.
  Telefonla  konuşmanın da bir adabı var tabii....Kapalı mekanda kimseyi rahatsız etmeden konuş..
 Nedir bu toplu taşıma araçlarında sıkça rastladığımız sevgili muhabbetleri,tartışmaları,iş hayatında ki olumlu olumsuz gelişmeleri alani bütün halkla paylaşma özgürlüğü...
   Zorunlu dinliyoruz..Ne derdiniz varmış yahu...Psikologa para vermeye gerek yok.Ama şöyle bir sorun çıkıyor.Konuyla ilgisi olmayan ve asla bilmek istemeyen biz zavallı insanlar dert ve sinir sahibi oluyoruz.
  Sonra diyorlar trafikte çok özel araç var sadece tek kişiler. İnsanlar kafa dinliyor,müzik dinliyor ya da kendi   
 özel mekanında dibine kadar tartışıyor. Bir de malumunuz, teknoloji sürekli gelişmekte ıphonelar,
,blackberryler,androıdler,oyunlar,ınstagramlar..
hızına yetişmek mümkün değil.Şimdi dedik çevreyle sıkıntını paylaşma ama bu teknolojik cep bilgisayarlarıda
hoş sohbeti,birbirinin yüzüne bakmayı unutturdu.Anlayacağınız,hiç ortamız yok.Ya hep ya hiç! modunda ilerliyoruz.Sonumuz hayrola!
  Ha birde bir arkadaşınla buluşursun biraz sohbet,sipariş..bir bakmışsın bir sessizlik ıphone ve benzeri teknolojik aletler elde sosyal medya'ya bakılıyor.Ne sinir olurum benim yanımda telefonla uzun uzun önemsiz konuşma yapanlara...Benimle ilgilensene bu kadar mı telefon manyağı oldunuz...Bırakın medya hesaplarınızın kontrolünü,mesaj yazmayı..Orada benimle iletişim kurmanız daha önemli benim için.Sonra bu kız  benimle neden görüşmüyor derseniz inanın sebeblerinden biri bu olabilir.
 Tabii ki telefon çalabilir.Kusura bakma dersin müsait olmadığını söyler ya da bilmen gerekeni kısa sürede öğrenmeye çalışırsın.Yine de uzun sürerse,telefonu kapattıktan sonra beklettiği insana geçerli açıklamanı yaparsın.
  Sinemada film izlerken,yanan o telefon ışığından hiç bahsetmiyorum.Mutsuzluktan hoşlanan ve kendini bilgisayar oyunlarına verenler ve en kötüsü de uçakta telefonunu sessize alıp durum bildirimi yapanlar.
Söyleyecek söz bulamıyorum.Yazının başında erkekler az öz konuşuyorlar dedim ama atladığım bir nokta var
Onların takım muhabbetleri ve üslupları da tam rtüklük...
   Ne yapıyoruz,iletişim kuracağız diye kimseyi rahatsız etmiyoruz.İletişim kurmayalım diye sadece kendimizle ilgilenmiyoruz.
   Lafın kısası,Vur deyince öldürmüyoruz!

Yorumlar

Popüler Yayınlar