SAĞDUYULU OLALIM!

İstanbul'da Cuma günü,Gezi parkı'ndaki ,ağaçların kesilmemesi için başlayan eylem..Polisin orantısız güç kullanması sonucunda tüm türkiye'ye yayılan bir eyleme döndü.Bu süre zarfında,olayları Sosyal Medya'dan 
tencere seslerinden, takibini sağladım.Sanmayın ki,duyarsızım!Sanmayın ki konulara hakim değilim!
Eeee o zaman senin gibi dobra konuşan biri neden ''Bekleme'' de kalıyor soruları aklınızdan geçiyordur.   
Birebir söylenmedi kimsenin haddine de değil ama tahmin edebiliyorum.
  Ama artık YETER!Bilen bilmeyen,konuya hakim olan,olmayan,Herkes yalan yanlış bir şeyler üretiyor.
Tepki ÇEVRE için veriliyor.Verilen tepki yine çevreye zarar verilerek gerçekleşiyor.İnanılmaz bir bilgi kirliliği var.Biri ortaya bir laf atıyor hemen herkes tetikte,birinin peşine takılıyor.
   KESİNLİKLE yeşilliğe zarar verilmesine,orantısız güce, biber gazına,savunulan fikirlerin kısıtlanmasına karşıyım!
Çevre meselesi,ideolojik meseleye döndü.Yani savunulan şeyin dışına çıkıldı.Aslında  halkın fazlaca dolmuşluğu vardı.Bir bahaneye bakıyordu ve olan oldu.
   Herkes olaya kendi açısından bakıyor.Hasta,çocuk gözetmeksizin...Tepki verilen yer TAKSİM Orada eylem yapılmalı...Gördüğüm görüntüler çok ürkütücü..Konteynerlar,yerlerde,iş yerleri hasarlı,bankamatikler kullanılamaz halde hatta bitkiler,ağaçlar zarar görüyor..
  Rica ediyorum.Provokasyonlara gelmeyelim!Sağ duyulu olalım!Savunulan şeyin dışına çıkmadan.Mesele ne ise başka şeyleri karıştırmadan,herkesin kendine yakıştığı gibi davranarak GEZİ PARKINI Savunalım!
  ÇEVREYE Zarar vermeden...haklı iken haksız duruma düşmeden hareket edilmeli..
Hiçbir mesele''ŞİDDET' İle ÇÖZÜLEMEZ.Her iki tarafta  ÜSTÜNE Düşen ne ise onu yapmalı.Konuşarak
halledilmeli ve ortak bir noktada da buluşulmalı.
  Sosyal Medya'yı güzel kullanalım.Doğru bilgiler aktaralım..Herkesi sınır dahilinde bir fikri olduğunu da unutmayalım.TENCERE SESİYLE DE ÇEVRE KİRLİLİĞİ YAPMAK YERİNE ŞARKILARLA SESİMİZİ DUYURALIM!
   İstenildiği zaman Türk Halkı'nın nasıl bir bütün olduğu ORTADA.Unutmamamız gereken şey,kendimize yakışırca davranmamız,tepkimizi vermemiz...
   En kısa zamanda İNATLAŞMADAN!BARIŞI BAŞLATALIM TÜRKİYE'YE TIPKI BİZE YAKIŞTIĞI GİBİ

Yorumlar

Popüler Yayınlar